TARAFSIZ SPOR HABERLERI

.

19 Mayıs 2013 Pazar

Bomba iddia!

Chelseali yıldız maçı tribünde izliyor!


Galatasaray - Trabzonspor maçında tribünde sürpriz bir konuk vardı...

Chelseali Florent Malouda, karşılaşmayı locadan takip etti.
Galatasaray'ın Fransız futbolcuyla anlaşmaya vardığı iddia ediliyor.




Elveda Samet..

Beşiktaş’ın hocası Aybaba bugün Kayseri karşısında son maçına çıkacak

Siyah-Beyazlılar’da bir devir daha kapanıyor... Efsane kaptan teknik direktör Samet Aybaba ile yollar ayrılıyor...

FEDA sezonunda kısıtlı imkanlarla takımı üçüncü yapan Aybaba bugün son sınavını Kayseri deplasmanında verecek. Yönetim kanadı yurt dışında yabancı teknik adamlarla temaslarını sürdürürken, Başkan Fikret Orman’ın yarın veya salı günü Aybaba ile görüşmesi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etmesi bekleniyor. 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Aybaba’nın ise moralinin bozuk olduğu ancak yönetimin kararına da saygı duyacağı ifade ediliyor.

Yönetim kanadında bunlar yaşanırken, futbolcular ise sezonu 3 puanla kapatıp galibiyeti de hocaları Samet Aybaba’ya armağan etmenin hesabını yapıyorlar.


(HTSpor)

Istanbul BB ligden düstü!

Spor Toto Süper Lig 34. hafta maçında Kasımpaşa, İBB'yi 2-1 yendi...

Spor Toto Süper Lig'de 34. ve son hafta maçında Kasımpaşa'ya sahasında 2-1 yenilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, küme düştü.
Maçın henüz 2. dakikasında attığı golle 1-0 öne geçen ve ümitlenen lacivert-turunculular, ikinci yarıda yediği 2 golle karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Düşme hattındaki rakipleri Akhisar Belediyespor ve Kardemir Karabükspor maçlarını kazandığı için Kasımpaşa karşısında alacağı galibiyette bile kümede kalamayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lige yenilgiyle veda etti.

OYUNCULAR BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI
Süper Lig'e veda eden İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.
Maçın bitimiyle birlikte sahada oldukları yere oturan lacivert-turunculu oyuncuların bazıları göz yaşlarını tutamazken, Kasımpaşalı oyuncular meslektaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Özellikle kaleci Eduardo uzun süre kale önünde yerde yattı. Kasımpaşa'nın kalecisi Isaksson ve bazı oyuncuları, Eduardo'nun yanına gelerek, bir süre Portekizli kaleciyle konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların hepsi içeri girdikten sonra en son Eduardo soyunma odasına gitti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlar, küme düşen takımlarına maç sonunda tribüne çağırdı. Takımları lehine tezahürat yapan taraftarlar, özellikle Eduardo için de bağırarak, Portekizli kaleciye moral vermeye çalıştı. Taraftarlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

6. SEZONUNDA VEDA ETTİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 6. kez mücadele ettiği Süper Lig'de ilk kez küme düştü.
Süper Lig'de ilk kez 2007-2008 sezonunda mücadele eden İstanbul ekibi, o yıl ligi düşme hattının 9 puan önünde, 12. sırada bitirdi. Bir sonraki sezon olan 2008-2009'da daha başarılı performans gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ligi 9. sırada tamamladı. Lacivert-turunculu ekip, ligdeki en başarılı dönemlerinden birini yaşadığı 2009-2010 sezonunu 6., 2010-2011'i ise 12. sırada sonlandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon 34 haftalık Lig Grubu maçlarını 6. sırada bitirerek Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda mücadele etmeye hak kazandı ve bu grubu da 3. sırada tamamladı. İstanbul temsilcisi, ilk 4 sıradaki Süper Final Şampiyonluk Grubu takımlarının ardından sezonu 7. bitirmiş oldu.
Lacivert-turunculular, bu sezon 36 puanla 16. sırada ligi tamamlayınca, Mersin İdmanyurdu ve Orduspor'un ardından küme düşen üçüncü ve son takım oldu.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Nihat Mızrak, Erdinç Sezertam
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Geraldes (Dk. 59 Visca), Can Arat, Zayatte, Ekrem Ekşioğlu (Dk. 82 Ömer Can Sokullu), Tayfun Pektürk (Dk. 46 Zeki Korkmaz), Mahmut Tekdemir, Holmen, Doka, Tevfik Köse, Zenke
Kasımpaşa: Isaksson, Erhan Kartal, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Djalma, Ernst, Kerem Şeras, Özer Hurmacı (Dk. 67 İbricic), Adem Büyük (Dk. 69 Halil Çolak), Uche (Dk. 78 Hüseyin Kala)
Goller: Dk. 2 Tevfik Köse (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 56 Djalma, Dk. 89 Halil Çolak (Kasımpaşa)
Sarı Kart: Dk. 51 Zenke (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Kral Burak!

Süper Lig'in gol kralı Burak Yılmaz oldu...

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, Süper Lig'i 24 golle gol kralı olarak tamamladı. Burak geçen sezon da 33 golle aynı sevinci yaşamıştı.

Kariyerindeki ilk şampiyonluğunu sarı-kırmızılı takımda yaşayan Burak, bu sezon 30 maçta 24 gol kaydetti. Geçen sezon Trabzonspor'la 33 gol atarak gol krallığı yaşayan Burak, bu sezon da 24 gol atarak üst üste 2'nci kez gol kralı oldu. Golcü futbolcu, Tanju Çolak'tan sonra iki farklı takımda gol kralı olan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti.

Öte yandan geçen sezon 33 gol atan Burak, Hakan Şükür ile birlikte son 15 sezonun en golcü oyuncusu olmuştu. Yıldız futbolcu Trabzonspor'da, bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olarak da tarihe geçmişti.

FENERBAHÇE'Yİ YAKALADI
Öte yandan Galatasaray, 15. kez gol kralı çıkararak, ligde 15 kezle en çok gol kralına sahip olan Fenerbahçe'yi de yakalamış oldu. Ayrıca sarı-kırmızılı takım, 11 sezon sonra hem şampiyonluk hem de gol krallığına birlikte ulaştı.

GOL KARNESİ
Futbola Antalyaspor'da başlayan ve profesyonel olarak 10′uncu sezonunu geçiren Burak Yılmaz, şimdiki adıyla PTT 1. Lig olan Türk Telekom Lig A'da 2002-2003 ve 2003-2004 sezonunda gol atamadı.

2004-2005 sezonunda 8, 2005-2006 sezonunda 9 gol atan Burak Yılmaz, daha sonra Beşiktaş'a transfer olarak Süper Lig'de forma giymeye başladı. 2006-2007 sezonunda Beşiktaş'ta 5, 2007-2008 sezonunda 1'i Beşiktaş ve 9'u Manisaspor formalarıyla 10 gol atan Burak, daha sonra Fenerbahçe ile anlaştı.

Fenerbahçe'de 2008-2009 sezonunda gol atma başarısı gösteremeyen ve Eskişehirspor'a kiralık olarak verilen Burak, 2009-2010 sezonunda 1'i Eskişehispor'da, 3'ü Trabzonspor'da olmak üzere 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Burak Yılmaz, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'da 19 gol kaydederek, gol krallığında ikinci sırada yer almıştı.

Roberto Carlos Türkiye'ye!

Sivasspor, eski Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos ile teknik direktör olarak anlaştı

Kırmızı beyazlılar Rıza Çalımbay'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna dünyaca ünlü Brezilyalı eski futbolcuyu oturtuyor. Carlos daha önce Rus takımı Anzhi'de sportif direktör olarak görev yapıyordu.

Mucizenin adı Akhisar!

Spor Toto Süper Lig 34. hafta maçında Akhisar, deplasmanda Ordu'yu 2-0 yendi. İki gol de Bruno Mezenga'dan geldi


Orduspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 2

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mühittin Gürses, Asım Yusuf Öz


Orduspor: Fevzi, Ömer, Şamil, Ali, Stancu (Dk. 74 Erdal), Ferhat Öztorun, Anıl, Barral (Dk. 85 Burak), Monje, Roversio, Ferhat Çökmüş (Dk. 46 Murat)


Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Merter, Sertan (Dk. 62 Emin), Uğur, İbrahim, Güray, Emrah, Bilal (Dk. 82 Mustafa), Bruno (Dk. 62 Kerem), Gekas
Goller: Dk. 39 ve 50 Bruno (Akhisar Belediyespor)
Sarı kart: Dk. 67 Ferhat Öztorun (Orduspor)


İLK YARIDAN POZİSYONLAR
17. dakikada
gelişen ev sahibi takım atağında Stancu'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Barral'ın vuruşunda, kaleci Oğuz meşin yuvarlağı kornere çeldi.
24. dakikada Bruno'nun soldan ortasına ceza sahasında iyi yükselen Sertan'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.
38. dakikada Barral'ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
39. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında Çağdaş'ın sol kanattan ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Bruno, kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1
Karşılaşmanın ilk yarısı, Akhisar Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.


İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
49. dakikada Barral'ın pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Şamil'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
50. dakikada gelişen konuk ekip atağında Bruno'nun ceza sahası dışından yerden sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-2
71. dakikada ev sahibi takım atağında Anıl'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top yandan dışarı gitti.
88. dakikada Merter'in soldan ortasına Gekas ceza sahası içinde kafayla vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Karşılaşma konuk takımın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Arda Turan sözünü tuttu!

İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid'i yenerek kupayı kazanan Atletico Madrid'in oyuncusu Arda Turan, taraftara verdiği sözü tuttu ve saçlarını kestirdi.

Maç sonrası soyunma odasında takım arkadaşlarına saçını kestiren Arda, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben sözümün eriyim. Ağzımdan çıkan her şeyi yaparım. Saçlarımı takımdaki herkes kesti. Mario başladı en son fizyoterapiste kadar düştük” dedi. 



Saçlarını kazıttıktan sonra Milli oyuncumuz Arda Turan Kral Kupası ile fotoğraf çektirdi.





Tarihi an!


Süper Lig'in son haftasındaki Galatasaray - Trabzonspor maçında, futbolcular "tarihi" bir olaya imza attı.
Sahaya çıkan Trabzonspor takımını alkışlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, daha sonra tezahüratlarla Zokora'yı tribüne çağırarak "Üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdılar.

Taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcu Selçuk İnan'dan, eski takımı Trabzonspor'u tribünlerin önüne getirmesini istedi. Bu istek üzerine rakip takımın ısınma yaptığı bölüme giden Selçuk, bordo-mavili futbolcuları çağırdı. Tribüne yönelen Trabzonsporlu futbolculara Galatasaraylı oyuncular da katıldı ve birlikte kol kola taraftarları selamlayarak örnek bir görüntü sergilediler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 94'üncü yılını büyük bir gurur ve şükranla kutluyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. 




19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. 

Almanya'da 50. Sezon Sona Erdi

Bundesliga'da perde Bayern Münih'in açık ara şampiyonluğu ile kapanırken Greuther Fürth'ten den sonra Fortuna Düsseldorf da Bundesliga'ya veda etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 50. sezonu oynanan 34. hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı. Son dakikaya kadar büyük çekişmenin yaşandığı düşme hattında oynanan karşılaşmalar nefesleri kesti. Konuk olduğu Hannover'e 3-0 kaybeden Fortuna Duesseldorf, Greuther Fürth'ten sonra küme düşen ikinci takım oldu.

Deplasmanda Borussia Dortmund'u son anlarda bulduğu golle 2 - 1 mağlup eden Hoffenheim ise ligi 16. sırada tamamlayıp baraj maçlarına kaldı. Neredeyse ligin başından beri düşme hattında bulunan Augsburg, ligden düşmesi kesinleşen Greuther Fürth'ü 3-1'le geçerek ligde kalmanın sevincini yaşadı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme sırası olan dördüncülük maçında Schalke, Freiburg'u 2-1 mağlup ederek, Devler Ligi ön eleme şansını yakaladı. Ligi beşinci sırada tamamlayan Freiburg ile altıncı sırada yer alan Eintracht Frankfurt, gelecek yıl Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde eden ekipler oldu.

ŞAMPİYON İLK ON DAKİKADA ÜÇ GOL YEDİ

Şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach deplasmanında iki farklı geri düşmesine rağmen sahadan 4-3 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla sezonu 91 puanla tamamlayan Bayern, 81 puanla Dortmund'a ait olan rekoru 10 puan daha geliştirmiş oldu.

Bu sezon kırdığı rekorlarla ilkleri yaşayan kırmızı-beyazlılar, Borussia Mönchengladbach'tan ilk on dakikada üç gol yiyerek bir ilki daha yaşadı. Sezon boyunca sadece kalesinde 15 gol gören Bavyera ekibi, 10 dakikada ağları üç kez havalandı ve tarihinin en kısa sürede yediği goller olarak tarihe geçti. Bu maçta özellikle Frank Ribery'nin takımı adına attığı üçüncü gol ayakta alkışlandı.

STEFAN KİESSLİNG GOL KRALI OLDU

Bundesliga'da bu sezon gol krallığında da büyük çekişme yaşandı. Hamburg ağlarını son dakikada havalandıran Bayer Leverkusen'li Stefan Kiessling 25 golle zirvede tamamladı. Borussa Dortmund'lu Robert Lewandowski ise sezonu 24 golle ikinci sırada bitirdi.

Bundesliga 34. haftada toplu sonuçlar:

Borussia Dortmund - Hoffenheim: 1 - 2

B.M'gladbach - Bayern Münih: 3 - 4

Stuttgart - Meinz: 2 - 2

Hannover - Fortuna Düsseldorf: 3 - 0

Nürnberg - Werder Bremen: 3 - 2

Freiburg - Schalke 04: 1 - 2

Augsburg - Greuther Fürth: 3 - 1

Hamburg - Bayer Leverkusen: 0 - 1

Eintracht Frankfurt - Wolfsburg: 2 - 1. 

Arena'da Skandal Pankart

Galatasaray taraftarının Volkan için açtığı pankart ortalığı karıştırdı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun son haftasında Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maçın son bölümünde sarı-kırmızılı taraftarların açmak istediği Volkan Demirel pankartı ortalığı karıştırdı.

Maçtan önce ırkçılık karşıtı tezahüratlar yapan ve Drogba ile Eboue başta olmak üzere Zokora, Webo ve Sow için pankart açan Galatasaray taraftarı, maçın son bölümünde Volkan Demirel'e küfürlü bir pankart açmak isterken emniyet güçlerinin müdahalesi ile karşılaştı.

Volkan Demirel için hazırlanan özel pankartı açmak isterken emniyet güçlerinin müdahalesi ile karşılaşan Galatasaraylı taraftarlar, bu müdahaleye uzun süre tepki gösterdi ve emniyet güçlerini yuhaladı. Emniyet güçleri ile sarı-kırmızılı taraftarlar arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, Volkan Demirel pankartının açılmaması ile son buldu.

(Sporx) 

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Gaziantep'e 10 Bin Kisilik Stat

Ünsal Göksen, "Önümüzdeki sezon 10 bin kişilik stat yapmak için çalışmalara başladık." yorumunu yaptı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un olağan genel kurulunda güven tazeleyen Ünsal Göksen, "Önümüzdeki sezon 10 bin kişilik stat yapmak için çalışmalara başladık." dedi.

GASKİ Tesisleri'nde gerçekleştirilen kurulda, yönetim ve denetim kurulu yeni liste ile seçildi. Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, kuruldaki konuşmasında, ligde 6 yıldır mücadele ettiklerini belirterek, bu sezon başarısız olduklarını söyledi. Kurum takımı olduklarını hatırlatan Göksen, "Şehir takımı değiliz. Takımımız ligde devam ediyor. Bizim bütçemizin 5 katı bütçeye sahip Göztepe ligden düştü." diye konuştu.

Ligde çoğu takımdan daha başarılı olduklarını savunan Göksen, şöyle devam etti: "Sezon başında ligin en başarılı 3 takımından biri olarak gösteriliyorduk ama yönetim bazen sahaya yansımıyor. Bunda bazı sebepler var. Birincisi, hedefini kaybeden futbolcular, ikincisi de saha. Bugüne kadar Gaziantepspor'un altyapısı gibiydik ama bundan sonra sadece kardeş takımız. Ligde gidebileceğimiz en üst nokta nereyse oraya kadar gideceğiz. Bunun için de ilk adımı attık. Yeni tesisler yapacağız."

Göksen, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynayacağı 10 bin kişilik stat yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Stadı yeni sezonun 3 ya da 4. haftasında hizmete açmaya çalışacaklarını ifade eden Göksen, altyapıya daha fazla önem vereceklerini, bunun için de büyük bir tesis yapacaklarını kaydetti.

Ünsal Göksen'in yeniden başkan seçildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Derneği'nin Yönetim Kurulunda şu isimler yer aldı: "Fuat Özçörekçi, Tuncay Kara, Nurettin Özkaya, Mesut Acar, Nihat Aydıngüler, Kemal Kara, Hayrettin Hafif, Dr. Yavuz Çapan, Ahmet Özdemir, Erol Hüner, Kübra Kabaali, Hüseyin Aykaç, Candemir Yozgat, Enver Cihan İnancı, Esat Şireci, Memik Yılmaz, Mehmet Zebzeci, Karaca Türkmen, Hasan Sülü." 

Sampiyonlar Ligi Finalini Kim Yönetecek

Londra'nın Wembley Stadı'nda 25 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin hakemi maçtan 2 gün önce açıklanacak.

Londra'nın Wembley Stadı'nda 25 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin hakemi maçtan 2 gün önce açıklanacak. Dev final için beş hakem aday gösteriliyor.

İki Alman takımı Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak final için en büyük aday İtalyan Nicola Rizzoli.

41 yaşındaki Rizzoli'nin avantajı 13 yıldan beri hiç bir İtalyan hakemin finale verilmemiş olması. Bunun yanında bir de hakemi İtalyan Pierluigi Collina'nın tayin edecek olması da ayrı bir avantaj sağlıyor.

Rizzoli'den sonra en şanslı iki isim Cüneyt Çakır ve İngiliz Mark Clattenburg.

Sürpriz isimler olarak da İsveçli Jonas Eriksson ve Norveçli Svein Moen gösteriliyor. 

Ali Sen: 5 Kuruş Vermeden Yolla..

Fenerbahçeli eski başkan Ali Şen, Meireles'in hareketini affedilemez bulduğunu ve takımdan gönderilmesini istedi.

F.Bahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, G.Saray derbisinde yaptığı hareketle gündeme düşen ve PFDK'ya sevkedilen Meireles'e taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Portekizli oyuncuya en ağır cezanın verilmesini isteyen Şen şöyle konuştu:

Ben de başkanlığım döneminde dünyaca ünlü Okocha, Kostadinov, Högh gibi önemli yıldızları transfer ettim. Bu isimleri alırken kariyerlerinden çok aile yapılarına baktım. Çünkü kulübün parasıyla yatırım yapıyorsun. F.Bahçe de Meireles'e büyük bir yatırım yaptı. Ancak o, kulübün ahlaki yapısına aykırı hareketlerde bulundu. Bu hareket en ağır şekilde cezalandırılmalı. En ağır ceza nedir, oyuncunun kulübüyle ilişkisini kesmektir.

Futbolcunun kulüp ile sözleşmesi olabilir. Ancak her futbolcu sözleşme imzalarken, o sözleşme süresince ahlak kuralları dahilinde davranacağını, yaşayacağını taahhüt eder. UEFA'nın tüm sözleşmelerinde bu maddeler vardır. Fenerbahçe, Meireles'in sözleşmesini feshetmeli hem de parasal olarak en ağır cezayı vermeli."

(Sabah) 

Ispanya'da Kral Kupası Finali

İspanya'da Kral Kupası finalinde karşı karşıya gelecek Atletico Madrid ve Real Madrid takımları hazırlıklarına devam ediyor.

Milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid, ilk 15
dakikası basına açık antrenmanlar yapıyor. Final dolayısıyla her gün Atletico
Madridli iki futbolcu da medyanın karşısına çıkıyor. Atletico Madrid'in bugünkü
antrenmanında, teknik direktör Diego Simeone, Courtois, Juanfran, Miranda, Godin,
Filipe Luis, Koke, Mario Suarez, Gabi, Arda, Diego Costa ve Falcao'dan oluşan
muhtemel ilk 11 üzerine taktik çalışmalar yaptırdı. Kupayı kazanmaları halinde
taraftarlarına "saçlarını kesme" sözü veren Arda Turan, antrenman sırasında da
takım arkadaşlarının yaptığı şakalara, elleriyle saçlarını kazıtıyormuş gibi
yaparak cevap verdi.

Antrenman sonrası basın toplantısı düzenleyen Juanfran ve Godin, "Takım
olarak iyiyiz, final için heyecanlıyız ve arzuluyuz" derken, favorinin Real
Madrid olmasına rağmen kupayı kazananın "Maçtaki küçük ayrıntılarla
belirleneceğini" söyledi.

-Real Madrid cephesi-

Sezon sonunda görevinden ayrılması beklenen teknik direktör Jose Mourinho ve
başta kaleci Iker Casillas olmak üzere takım içinde bazı sorunlar yaşayan Real
Madrid ise final maçının hazırlıklarını basına kapalı sürdürüyor.

Real Madrid'de, takımla birlikte antrenmanlara başlayan Mesut Özil'in
finalde oynama olasılığının artması, moralleri yükseltti.

Öte yandan, Atletico Madrid 9, Real Madrid ise 18 kez İspanya Kral Kupası'nı
müzesine götürdü. Real Madrid'i 14 yıldır yenemeyen Atletico Madrid'in her şeye
rağmen ezeli rakibine karşı Kral Kupası finalinde üstünlüğü var. Bugüne kadar 4
kez söz konusu kupanın finalinde karşılaşan başkentin iki takımından Atletico
Madrid'in 3, Real Madrid'in ise 1 galibiyeti bulunuyor.

Ayrıca Santiago Bernabeu Stadı'nda 9 kez final maçına çıkan Atletico Madrid,
bunların 8'ini kazanma başarısını gösterirken, Real Madrid ise sahasında oynadığı
7 final karşılaşmasından sadece ikisinde mutlu sona ulaştı.

17 Mayıs'taki Kral Kupası finali için 180 ülkeden 500'den fazla gazeteci
akredite oldu. - MADRID 

UEFA Avrupa Ligi Finaline Dogru

Chelsea ile karşılaşacak Benfica'da, teknik direktör Jorge Jesus, kendileri için büyük önem taşıyan bu maça hazır olduklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın Hollanda'nın
başkenti Amsterdam'da Chelsea ile karşılaşacak Benfica'da, teknik direktör Jorge
Jesus, kendileri için büyük önem taşıyan bu maça hazır olduklarını söyledi.

Maçın yapılacağı Amsterdam Arena Stadı'nda oyuncuları Luisao ve Ola John ile
basın toplantısı düzenleyen Jesus, son yıllarda Avrupa kupalarında önemli
başarılar elde eden ve tehlikeli futbolculara sahip Chelsea'nin, zorlu bir rakip
olduğunu ifade etti.

Benfica'nın son yıllarda teknik ve taktik olarak önemli aşamalar katettiğine
de değinen Jesus, "Yarınki maçta bunu sahaya yansıtmaya çalışacağız" diye
konuştu.

Jesus, Portekiz liginde geçen hafta Porto'ya karşı aldıkları yenilgiye
yönelik bir soruya, "Her maçın kendine özgü bir atmosferi var ve dolayısıyla
yarın sahaya motivasyonu yüksek bir şekilde çıkacağız. Porto maçı çok önemliydi
ama yarınki maçı etkilemeyecek" yanıtını verdi.

Bu nedenle futbolcuların düşüncelerini değiştirmenin zor olmadığına vurgu
yapan Jesus, teknik, taktik ve kafa olarak yarınki maça hazır oldukları mesajını
verdi.

Benfica'nın Hollandalı yıldızı Ola John ve Luisao ise takım olarak final
maçına odaklandıklarını ve tüm güçlerini sahaya yansıtacaklarını söyledi.

Hollanda'da final oynamanın kendisi açısından ayrı bir duygusal önemi
bulunduğunu vurgulayan John, ailesinin de yarın maçı izleyeceğini sözlerine
ekledi.

Benfica, basın toplantısının ardından yarinki maçın oynanacağı Arena
Stadı'nda 1 saatlik antrenman yaptı.

Drogba: Aptal Insanlar Her Yerde

Drogba, Fenerbahçeli taraftarın kendisine muz göstermesinin ardından Instagram'dan açıklama yaptı.

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, Fenerbahçe derbisinde yaşanılan olayların ardından sosyal paylaşım sitesi İnstagram'dan bir mesaj yayımladı.

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli golcü futbolcusu Didier Drogba, Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbide bir taraftarın takım arkadaşı Eboue ve kendisine muz göstermesinin ardından sosyal paylaşım sitesi İnstagram'dan açıklama yaptı.

Drogba, buradaki mesajında, "Lütfen beni yanlış anlamayın. Türkiye'deki son 5 ayım kariyerimdeki en mutlu ve güzel şeylerden biriydi. Türkiye'yi ve Türk insanlarını seviyorum. Galatasaray ile gittiğim her yerde bana saygı duyuyorlar. Bu güzel ülke hakkındaki görüşüm asla değişmeyecek. Aptallar dünyanın her yerinde ve onları eğitmek bizim elimizde… Türk futbolunun ve kulübümün tanıtımını dünyanın her yerinde yapmaya devam edeceğim. Barışla kalın.." ifadelerini kullandı.(Sporx) 

14 Mayıs 2013 Salı

Ahmet Çakar: "Meireles'i Kov"

Ahmet Çakar, Meireles'in ellerini cinsel organına götürmesini sert bir dille eleştirdi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Derin Futbol programında yine gündem yaratacak diyaloglar ve yorumlar vardı.

Sabri'nin oyun alanını terk ettiği esnada Pascal Nouma vari bir hareket yapan Meireles'i sert bir dille eleştiren Ahmet Çakar, Aziz Yıldırım'a da bomba bir göndermede bulundu.

Nouma'nın Türkiye'den ayrılışını hatırlatan Çakar; "Aziz Yıldırım delikanlıysa Meireles'i yarın kovar..." dedi. Ayrıca Meireles'in bu davranışı nedeniyle sinirlenerek, "Siz futbolcu musunuz porno yıldızı mı? Adam gibi davranın" diye sitem etti.

Konuyla ilgili Sinan Engin ise; "Böyle futbolcuya prim vermeyin! Bunlar seyirciyi ele almış bizlerle dalga geçiyorlar. Meireles'in lisansı yırtılmalı." diyerek sert bir dille durumu eleştirdi.

Son olarak Meireles'in geçen aylarda yaptığı el hareketini hatırlatarak Aziz Yıldırım'a, ''geçen ay hakeme elini yuvarlak yapmış, bu ayda edep yerlerine elini götürerek hareket yapan adamı Fenerbahçe'nin temiz formasını giydiriyorsanız siz de adam değilsiniz'' dedi. 

"O Küfürü Dısarıda Etseydi..."

Fenerbahçe maçında çıkan olayların ardından Sabri Sarıoğlu sessizliğini bozdu.

Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu, Volkan Demirel'in derbi maçtan sonra söylemiş oldukları düzeltmesini beklediğini, düzeltmezse Volkan diye birini tanımadığını söyledi.

Tecrübeli oyuncu, pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta Volkan Demirel ile aralarında yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olaylarda, görüntülerde kimin küfür ettiği kimin saygısızlık yaptığının görüldüğünü ifade eden Sabri, "Normalde konuşmayacaktım. Yukarıda Allah var. Görüntülerde kimin küfür ettiği, kimin sagısızlık yaptığı belli. O pozisyon son dakikada oldu. Mücadelede Volkan bana sert bir müdahale yaptı. Ben de 'Volkan ne gerek var. Son dakikada niye böyle yapıyorsun?' dedim. Bunları gayet ılımlı söyledim. Volkan anneme ağıza alınmayacak küfürler etti. Bir de o gün anneler günüydü. Dışarıda birisi size aynı şekilde küfür etse Allah korusun cinayet çıkardı. Ben de orada sinirlendim. Verdiğim görüntülerden dolayı özür diliyorum. Sinirlerime hakim olamadım. Ben Galatasaray kaptanayım, nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum. Nasıl davranılmasını gerektiğini de iyi biliyorum. O gün kırmızı kart görerek yalnız bıraktığım ve kamuoyuna vermiş olduğum görüntüden dolayı özür dilerim." diye konuştu.

Volkan Demirel'in maç sonunda vermiş olduğu beyanatların gerçek dışı olduğunu ifade eden Sabri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Volkan çıkıp yalan beyanlar verip benim küfür ettiğimi söylediği için kınıyorum. En kısa zamanda düzeltilmesini bekliyorum. Yoksa ben Volkan diye birini tanımıyorum. Derbi maçı kazanmak isterdik; ama olmadı. Biz şampiyon olduk mutluyuz. Derbi maçı kazanan Fenerbahçe'yi kutluyorum."

Bir gazetecinin Meireles'in yapmış olduğu hareketi sorması üzerine tecrübeli oyuncu, "Ben o hareti dün gece yemekte bir arkadaşımın mesajiyla gördüm. O onun karakter yapısı ve terbiyesizliği diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin iç sorunudur. Yaptığı hareket kimse tarafından hoş karşılanmaz." cevabını verdi.

Derbi maçtan sonra bir Fenerbahçeli taraftarın öldürülmesi hakkında ise Sabri, "Futbol terörü bir kez daha sahnedeydi. Ölümün rengi ve takımı olmaz. Kardeşimize Allah'tan başsağlığı diliyorum. İnşallah böyle şeyler yaşanmaz. Saha içinde agresif olabiliyoruz. Ancak hiçbir zaman saha dışındaki taraftarlarına böyle gereksizce hareketler yaparak bir insanın canını kıymayı yapamaz." ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel'in maçtan sonra 'Sabri menikür yaptırsın' ifadesinin sorulması üzerine ise Sabri, cevap vermeyerek basın mensuplarının yanından ayrıldı. 

Karabük atese düstü!

Ligde kalma mücadelesini çok yakından ilgilendiren maçta Sivasspor, Karabükspor'u 2-1 yendi ve rakibinin son haftaya sıkıntılı girmesine neden oldu. 


Sivas'taki mücadelenin ilk yarısında önemli bir pozisyon yaşanmazken, ikinci yarıda heyecan fırtınası vardı. 57. dakikada LuaLua'nın vuruşunda Borjan nefis bir kurtarışa imza attı, dönen topta ise Uğur Uçar büyük bir hatayla topu kendi ağlarına gönderdi ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. 

73. dakikada sonradan oyuna giren Gökhan Ünal, skora beraberliği getiren gole imzasını attı ve takımını umutlandırdı. Karabükspor, galibiyet için bastırırken 2. golü kalesinde gördü. 78. dakikada Aatıf, hızlı gelişen bir atakta topu ağlara gönderip kırmızı beyazlıları 2-1 öne geçirdi. 


Kalan bölümde iki takımın da başka gol bulamadı ve mücadele 2-1 Sivas'ın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Sivasspor 43 puana yükselirken, Karabükspor 37 puanda kaldı. Mavi Ateş böylece düşme ateşini son haftada iyice hissetmeye başladı. Mavi-kırmızılıar, ligde kalmak için Fenerbahçe karşısına çıkacak. 


SİVASSPOR-KARABÜKSPOR: 2-1
STAT: 4 Eylül
HAKEM: Halis Özkahya
SİVASSPOR: Borjan, Uğur Kavuk, Navratil, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Hakan Arslan, Erman Kılıç (Dk. 77 Mehmet Nas), Grosicki (Dk. 89 Hayrettin Yerlikaya), Aatif (Dk. 84 Pedriel), Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay 

KARABÜKSPOR: 
Tomic, Seric, Mabiala, Deumi, Uğur Uçar (Dk. 65 Gökhan Ünal), Birol Hikmet, Kağan Söylemezgiller, Shelton (Dk. 59 Güven Varol), Ahmet İlhan (Dk. 81 Hamroun), Lualua, İlhan Parlak
TEKNİK DİREKTÖR: Suat Sarıcan

GOLLER: Dk. 58 Uğur KK, Dk. 73 Gökhan, Dk. 78 Aatıf
SARI KART: Dk. 86 Hakan Arslan (Sivasspor)

Belediye Fırtına'ya tutuldu!

Trabzonspor bu sezon taraftarı önünde oynadığı son karşılaşmayı kazandı, kümede kalma savaşı veren Belediye'yi de ateşe attı. Hafta içinde şov yaparak finale kalan Karadeniz Fırtınası, Avni Aker'de oynadığı son 4 maçı da kazandı ve 12. adama bir gol ziyafeti daha yaşattı.

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, İBB'yi 4-3 mağlup etti. 

Spor Toto Süper Lig'de sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Trabzonspor, savunmada eksik bir kadroyla rakibi karşısına çıktı. Bordo mavili takımda, stoperde Giray kart cezası, Mustafa Yumlu da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından dün kadro dışı bırakılan bir diğer savunma oyuncusu Bamba da takımda yer almadı. Stoperde bu 3 futbolcunun yokluğunda genç oyuncu Abdullah Karmil ile Celustka forma giydi. Teknik direktör Kafkas, savunmanın önünde ise Zokora'yı yedek soyundururken genç Aykut'a forma şansı verdi. İBB Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise geçen hafta kazanan kadroyu bozmadı.

Hafta içinde şov yaparak final biletini alan Trabzonspor bıraktığı yerden devam etti. Maça fırtına gibi giren bordo mavililer peşpeşe pozisyonlara girmeye başladı. 20. dakikada Halil'in ortasına kale dibinden düzgün bir vuruş yapan Olcan Adın skoru 1-0'a getirdi. İBB daha şoktan çıkmadan ikinci golü kalesinde gördü. Son haftaların formda ismi Volkan Şen nefis bir golle farkı ikiye çıkardı. 

Yarım saat dolmadan İBB'den hamle geldi ve Ömer Can yerini Doka'ya bıraktı. 34. dakikada İBB umutlandı. Holmen'in pasında Celustka'nın ayağıyla müdahele ettiği top ile ceza alanı içi sol çaprazında buluşan Doka, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-1. 37. dakikada sahneye çıkan Halil Altıntop farkı yeniden ikiye çıkardı ve ilk yarı 3-1 sona erdi.

İkinci yarıda son kurşununu oynayan Belediye ekibi 54. dakikada Holmen ile gole çok yaklaştı. İsveçli oyuncunun vuruşunda top direkten döndü. 57. dakikada sol taraftan kullanılan kornere iyi yükselen Zayatte'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Beraberlik golü için açılan konuk takımı savunmasında açıklar vermeye başladı ve 85. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Yasin rakibinin fişini çeken golü kaydetti: 4-2

Uzatma anlarında  Zenke'nin golü skoru belirledi: 4-3

Böylece İBB 36 puanda kalırken, Trabzonspor ise 46 puana çıktı.

Gekas'la baglan hayata


Ligde kalma mücadelesi veren Akhisar Belediye Mersin İdmanyurdu karşısında son dakikalarda attığı golle güldü. 2. yarıda geldiği Akhisar'a hayat veren Gekas 88. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Maç boyunca iki takım da gol yollarında etkisiz bir görüntü çizerken, müsabakanın kırılma anı 88. dakikada yaşandı. Yunan golcü Gekas'ın attığı kafa golüyle rakibini mağlup eden Akhisar ligde kalma adına da çok önemli bir avantaj yakaladı.

Bu sonucun ardından Akhisar Belediye puanını 39'a çıkarttı. Ege temsilcisi son hafta Orduspor deplasmanına çıkacak.


AKHİSAR-MERSİN İY: 1-0
STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEMLER: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Mustafa İspiroğlu

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz, Emrah, Uğur, Sonko, Çağdaş (Dk. 57 Emin), Ahmet Cebe (Dk. 19 Sertan), Merter, Bilal, Güray, Bruno (Dk. 73 Kerem), Gekas

MERSİN İY: Orkun, Eren (Dk. 46 Ben Yahia), Serkan, Mitrovic, Tanju (Dk. 85 Murat), Burhan, Lawal, Gosso, Nduka, Culio, Mert Nobre

GOL: Dk. 89 Gekas (Akhisar Belediyespor)

SARI KARTLAR: Dk. 59 Bruno, Dk. 75 Merter, Dk. 90 1 Güray, Dk. 90 4 Bilal, Dk.90 4 Çağdaş (yedek kulübesinde)(Akhisar Belediyespor), Dk. 13 Eren, Dk. 26 Mert Nobre, Dk. 26 Culio, Dk. 90+1 Burhan (Mersin İdman Yurdu)

Türkiye Kupası Final Maçı Biletleri

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından "Ziraat Türkiye Kupası, Türkiye'yi kucaklıyor" temasıyla bu yıl 51.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak final karşılaşmasının biletleri TFF.

22 Mayıs Çarşamba günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmanın biletleri, 100 ve 50 TL olarak belirlendi.

TFF'nin İstinye'ndeki binasında gerçekleştirilen Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin organizasyon toplantısına, 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve her iki kulübün temsilcileri katıldı. Toplantıda, Fenerbahçeli futbolseverlerin Kapalı ve Saatli Kale Arkası Tribün; Trabzonsporlu futbolseverlerin ise, Maraton ve Gençlik Parkı Kale Arkası Tribün'de yer almaları kararlaştırıldı.

İnternet üzerinden sadece TFF.ORG üzerinden alınabilecek karşılaşma biletlerinin satışına, 17 Mayıs 2013 Cuma günü saat 16.00'ya kadar devam edilecek. İnternet üzerinden alımı gerçekleştirilen biletler, 72 saat içerisinde Sürat Kargo güvencesiyle ücretsiz olarak sahiplerine ulaştırılacak.

Bilet kalması durumunda, 20 Mayıs Pazartesi gününden itibaren 19 Mayıs Stadyumu Saatli Kale Arkası ve Gençlik Parkı Kale Arkası gişelerinden sadece nakit olarak satış yapılacak. İnternet ve bilet gişelerinde, her bir TC kimlik veya Pasaport numarasına en fazla 2 adet bilet satılacak.

Karşılaşmayı seyredecek Engelli ve Gazi futbolseverlerimiz ise, biletlerini, 21 Mayıs Salı günü saat 14.00'ten itibaren stadın yanında orda bulunan TFF Bilet Gişesi'nden alabilecekler.

Karşılaşma günü stadyum kapıları saat 18.30'da açılacak ve pankart ile madeni para, meşale, her türlü kesici, delici ve yanıcı malzeme girişine izin verilmeyecek. Sporseverler, takımlarının 1 metrekareden küçük bayrakları ile karşılaşmaya girebilecekler.

Karşılaşmanın belirlenen bilet fiyatları şöyle:

Maraton: 100 TL

Saatli Kale Arkası Tribün: 50 TL

Kapalı Tribün: 100 TL

Gençlik Kale Arkası Tribün: 50 TL

ENGELLİ FUTBOLSEVERLER İÇİN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Engelli seyirciler ile gazilerin, kimlik kartı fotokopilerini (Engelli seyircilerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan; gazilerimiz ise, Emekli Sandığı'ndan aldıkları kimlik kartının fotokopisini, varsa refakatçiler de kendi kimlik fotokopilerini) yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Yürümekte ve ayakta durmakta zorluk çeken engelli futbolseverlerin biletlerini ise, refakatçileri, kimlik fotokopilerini gişe yetkilisine ibra ederek alabilecek.

Müsabaka günü stada girişlerde bilet kontrolü ile birlikte kimlik kontrolü de yapılacağından, müsabaka öncesi alınan bu biletler, kimlik bilgilerini yazdıran engelli, refakatçileri ve gazilerimizin dışında başka kişiler tarafından kullanılamayacak. 

Ömer Erdogan'dan Duygusal Veda

Sezon sonu futbolu bırakacağını açıklayan Ömer Erdoğan, Bursa Atatürk Stadyumu'ndaki son maçına omuzlarda veda etti.

Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Ömer Erdoğan, Bursa Atatürk Stadyumu'ndaki son karşılaşmasına çıktı. 7 sezondur Bursaspor forması terleten kaptan Ömer Erdoğan, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamıştı. Taraftarı önündeki son karşılaşmasına çıkan Erdoğan, 83. dakikada oyuna dahil olarak mücadelenin son bölümlerinde hücum hattında görev aldı.

"HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER BÜYÜK KAPTAN"

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Bursasporlu futbolcular, 'Her şey için teşekkürler büyük kaptan' yazılı pankart açtı. Yeşil-beyazlı oyuncuların omuzlara alarak sevgi gösterisinde bulunduğu Ömer Erdoğan, taraftarların 'Kaptan hakkını helal et bize' tezahüratları karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Tek tek bütün tribünlere giderek, taraftarları selamlayan Erdoğan'ın duygusal anlar yaşadığı gözlendi. 

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Arda Turan: R.Madrid'i Yenersek..

Atletico Madrid'de forma giyen yıldız oyuncu Arda Turan, Kral Kupası finalinde Real Madrid'i yenmeleri halinde saçlarını keseceğini söyledi.


Milli futbolcu, takımın sponsoru "Mahou'nun sorusu" başlığı altında, Twitter üzerinden taraftarların sorularını cevapladı. 

Arda Turan, "Real Madrid'e karşı kazanmak için kilit nokta ne olur?" sorusuna, "Sonuna kadar savaşmak ve sahada herşeyimizi vermek zorundayız. Kazanmak için 90 veya 120'lık bir maç olacak." cevabını verdi. 

"Final öncesinde kendini ve takım arkadaşlarını nasıl görüyorsun?" şeklindeki soruya milli futbolcu, "Mental olarak da fizik olarak da hazırız. Finali kazanmak için herşeyi yapacağız. Başaracağımıza inanıyoruz biz." diye konuştu. 



Atletico ile final oynamaktan dolayı çok iyi hissettiğini kaydeden milli yıldız, taraftarın üstünlüğü sağlayacağı için çok rahat olduklarını dile getirdi.

@EL GUIJAR adlı twitter kullanıcısının "Finali kazanırsak saçını keser misin?" sorusunu gülerek cevaplayan Arda Turan, "Saçlarımı keseceğim, maçı kazanırsak" dedi.

Derbiye kan bulastı!

Fenerbahçe taraftarı olan 19 yaşındaki Burak Yıldırım, derbi mücadelesi sonrası uğradığı saldırının ardından yaşamını yitirdi.

Derbi sonrası geç saatlerde yürekleri dağlayan bir haber geldi. Fenerbahçe taraftarı 19 yaşındaki Burak Yıldırım, Edirnekapı metrobüs istasyonunda uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayata gözlerini yumdu. Galatasaray forması giymiş iki kişinin saldırısına uğradığı öne sürülen, arkadaşları tarafından kaldırıldığı Vakıf Gureba Hastanesi’nde
son nefesini verdi.


Banko 7/24 olarak Burak Yıldırım´a Allah´dan rahmet ve kederli ailesine sabir diliyoruz..

Denizlispor Galibiyet ile Veda Etti

PTT 1.Lig'in 34.haftasında evinde ağırladığı Bucaspor'u 2-0 yenen Denizlispor, böylelikle sezonu galibiyet ile bitirmiş oldu.

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak aldığı kötü sonuçların ardından lige kalma mücadelesi veren Denizlispor, son haftalarda aldığı puanlarla lige kalmayı başardı. 4 hafta önce göreve gelen Özcan Bizati önderliğinde 10 puan toplayan yeşil siyahlı ekip, ligde tutunurken, ligin son haftasında Bucaspor'u da yenerek, ligi galibiyet ile kapatmış oldu.

Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati, ligden düşme gibi bir korku yaşamadıklarını belirterek

"Biz her maça galibiyet için çıktık. Hafta içinde yaptığımız antrenmanlarda hedeften düşmediğimiz, mutlaka galibiyet için oynayacağımızı söyledik. Gerekeni futbolcu arkadaşlarım yaptı. Son haftalarda aldığımız puanlar çok önemli. Her maçta aslanlar gibi mücadele eden takımımı kutluyorum. Ben aslanlar gibi mücadele eden takımımın emeğini yerde kalmamasını istiyorum. Benim şehirden ve yöneticilerden beklentim bu şekilde. Yeni sezon için yönetimle daha konuşmadık. Konuştuktan sonra her şey belli olur" dedi.

Ünlülerden Derbi Yorumu

Dün akşam oynanan derbi maçı, sosyal medyayı salladı.

Tüm Türkiye'nin nefesini tuttuğu Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ünlülerin yorumu gecikmedi. İşte o mesajlar:

Şahan Gökbakar: Bu maçın bu skorla bitmeyeceğini düşünüyorum. İkinci yarı %100 değişik bir Galatasaray olacağını umuyorum. İyi seyirler.

Önder Bekensir: 2 gol de faul

Didem Uzel: Oynayın artık beş çayına gelmedik

Hakan Hatipoğlu: Cüneyt Çakır bugün Şampiyonlar Ligi final şansını kaybetmiştir.

Hande Yener: Webo Show FB/2

Yavuz Seçkin: hahhahah Webo gooooll

Yıldız Kaplan: Bugün bir Galatasaraylı olarak bütün sevdiğim Fenerbahçeli arkadaşlarımla arama mesafe koymaktayım. 4,5 yaşındaki oğlum dahil.

Şahan Gökbakar: Cüneyt Çakır'ın ikinci gol dışında pek bir hatası yok.

Rahşan Gülşan: Keşke ezberlenmiş futbol bakışımızdan kurtulmayı başarıp stadımızda Galatasaray'ı alkışlayacak olgunluğu gösterebilsek.

Didem Uzel: Şampiyon gibi oynayın ya. Çünkü zaten siz şampiyonsunuz.

Levent Üzümcü: Hacı hacıyı Mekke'de, Emre Melo'yu...

Nur Yerlitaş: Fenerbahçeliyim fakat Volkan ve Emre çok terbiyesiz.

Gani Müjde: Fenerbahçe'yi mücadelesi, Galatasaray'ı şampiyonluğu için alkışlıyorum. Kartal da yoktan var etti kendini. Tebrik ediyorum.

Didem Uzel: Emre sen ne sahtekarsın!!! Bir git hadi kulübene, rahat rahat edeple futbol oynansın. 

Kadıköy'de Çirkin Hareket

Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında bir taraftarın elindeki muz, objektiflere takıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarlar Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu.

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını çoşkuyla desteklerken; Anadolu Ajansı foto-muhabirlerinin objektiflerine çirkin bir görüntü takıldı.

Kadıköy'de Kutlama Var


Galatasaray'ın Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynadığı ve 2-1 sarı-lacivertlilerin galibiyeti ile sona eren mücadele sonrasında sarı-kırmızılı oyuncular orta sahada birleşti.

Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de şampiyon olan, bu sezon ise Saraçoğlu'na şampiyon olarak gelen G.Saray'da tüm oyuncular orta yuvarlakta zıplayarak şampiyonluk kutlaması yaptı.

Fenerbahçeli taraftarlar bu gösteri üzerine büyük tepki verirken, kendi oyuncularını tribüne çağırdı ve tezahüratlarla desteklerini gösterdi.

Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 1


Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta derbi maçında Fenerbahçe, şampiyon Galatasaray karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak lig ikinciliğini garantiledi.

Sarı - lacivertli ekibe 3 puanı getiren golleri 33 ve 36. dakikalarda Webo kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise Gökhan Gönül'ün neden olduğu penaltıda Burak Yılmaz attı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Fenerbahçe'den kaleci Volkan Demirel ile Galatasaray'dan Sabri Sarıoğlu birbirleriyle kavga ettikleri için kırmızı kartla oyun dışında kaldılar. Fenerbahçe, 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için kaleye Mehmet Topal geçti. 

Volkan ve Sabri Kırmızı Kart Gördü


Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maçta kaleci Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu kırmızı kart gördü.

Maçın uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda Volkan ile Sabri arasındaki gerginliğin ardından maçın hakemi iki oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

KALEYE MEHMET TOPAL GEÇTİ

Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesinin ardından kaleye Mehmet Topal geçmek zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takım oyuncu değişikliği haklarını doldurduğu için yedek kaleci Mert oyuna giremedi. Bu nedenle kaleyi Mehmet Topal geçti. 

12 Mayıs 2013 Pazar

Nefesler tutuldu, gözler Kadıköy'de.

Fenerbahçe - Galatasaray



Sezonun son derbisinde Fenerbahçe, Galatasaray’ı ağırlıyor... Avrupa’da kaçırdığı finali kupada yakalayan Kanarya, ligde geçildiği rakibini yenerek taraftarına ışıltılı bir zafer hediye etmek istiyor. Şampiyon G.Saray ise kazanıp çifte bayram yapmayı hedefliyor.

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Cüneyt Çakır
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV


FENERBAHÇE - GALATASARAY (Muhtemel 11'ler)

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Kuyt, Sow, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Riera, Dany, Semih, Eboue, Melo, Yekta, Hamit, Selçuk, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

"Muhammet Ali'nin Ellerine Bakın"

Kazım Kazım, efsane boksör Muhammed Ali'nin Kur'an-ı Kerim okurken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray formaları da giyen Kazım Kazım, efsane boksör Muhammed Ali'nin Kur'an-ı Kerim okurken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Ünlü futbolcu Kazım Kazım (Colin Kazım-Richards) twitter'dan efsane boksörler Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı. Kazım, fotoğrafa "Ali'nin ellerine bakın" notunu düştü. Fotoğrafta, şöhretinin ilk yıllarında Müslüman olan Muhammed Ali'nin elinde Kur'an-ı Kerim bulunduğu ve onu okuduğu görülüyor. 

Düsene Antalya da vurdu!

Süper Lig'de sezonu en iyi şekilde tamamlamak isteyen MP Antalyaspor'i Orduspor'u tek golle geçti.

Peşpeşe 2. galibiyetini elde etti. Rakibi 8. dakikada 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren Güney ekibi Ömer'in golüyle üç puana uzandı.
Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor, Orduspor'u 1-0 mağlup etti.

8. dakikada Selçuk Şahin'in atılmasıyla rahat bir oyun ortaya koyan MP Antalyaspor, 47. dakikada Ömer'in golüyle istediğini aldı.

Bu galibiyetle Antalyaspor 47 puana çıkarken, Orduspor ise 29 puanda kaldı.

MP ANTALYASPOR - ORDUSPOR


STAT: Akdeniz Üniversitesi
HAKEM: Suat Arslanboğa


MP ANTALYASPOR: Sammy, Koray, Emre, Musa, Ergün, Uğur, Janda(Dk. 12 Murat), Aissati(Dk. 46 Diarra), Tita, Isaac(Dk. 69 Emrah), Öme
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

ORDUSPOR: 
Fevzi, Yussuf(Dk. 82 Roversio),  Ömer, Selçuk, Ferhat, Nizamettin, Şamil, Anıl(Dk. 87 Yasin), Ferhat Çökmüş, Hasan, Barral(Dk. 46 Murat)
TEKNİK DİREKTÖR: Cevat Güler

SARI KARTLAR: Dk. 42 Aissati, Dk. 90 Ömer Şişmaoğlu (Medical Park Antalyaspor) Dk. 30 Şamil, Dk. 37 David Barral, Dk. 54 Anıl (Orduspor)
KIRMIZI KART: Dk. 8 Selçuk
GOL: Dk. 47 Ömer

Inönü'ye gollü veda

Beşiktaş, İnönü’deki son maçta Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi..

Beşiktaş, tarihe geçen İnönü Stadı'ndaki son maçta Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Puanını 58'e yükselten Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Perdeyi Veli açtı. Olcay farkı ikiye çıkardı. İlk kez 1947'de Süleyman Seba'nın gol sevinci yaşadığı İnönü'deki son golü Holosko attı.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin


Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Escude, Emre Özkan, Holosko (Dk. 83 Erkan Kaş), Veli Kavlak, Necip Uysal (Dk. 88 Hasan Türk), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 89 Mehmet Akgün), Mustafa Pektemek


Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Cem Can, Aykut Demir, Ahmet Yılmaz Çalık, Curri (Dk. 46 Doğa Kaya), Petrovic, Azofeifa (Dk. 55 Ekigho), Tosic, Jimmy Durmaz, Zec (Dk. 77 Lekic), Vleminckx


Goller: Dk. 14 Veli Kavlak, Dk. 45 1 Olcay Şahan, Dk. 73 Holosko (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 17 Tosic, Dk. 62 Vleminckx, Dk. 69 Doğa Kaya (Gençlerbirliği), Dk. 34 Emre Özkan, Dk. 45+2 Olcay Şahan, Dk. 58 Hilbert (Beşiktaş)

Besiktas'ta olay!

Tarihi maç öncesi Beşiktaş'ta gergin anlar...


İnönü Stadı'nda bu akşam oynanan Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı öncesi Beşiktaş Meydanı'nda olaylar çıktı.
Polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı.
Bir süre sonra olay yerine Çevik Kuvvet polisleri gelerek biber gazıyla müdahale etti.
Biber gazı nedeniyle birçok kişi baygınlık geçirdi.
Sıkılan gazdan İnönü Stadı'ndaki taraftarlar da etkilendi.

 
=============== Sponsored by Domains-for-free.de ===============